LELO Ono Cleo

av Intimera den 26 juli 2013

LELO Ono Cleo Betyg: (8/10)
Skriven av: Klumpesnusk Male
Typ: Vibrator
Produktinformation: LELO Ono Cleo

Vi har varit nyfikna på den ett tag och nu gav vi oss i kast med den. Det här blir inte en 100% rättvis recension då vi inte har kunnat testa den under optimala förhållanden eftersom varken jag eller Blanka har ett badkar. Vi tror dock inte att detta är kritiskt utan har helt enkelt testat den som en stor, trevlig och vattentät leksak. Jag tänker kalla den för “Ono” under resten av recensionen, bara så ni vet.

Ono är utformad som en förvånansvärt stor sak i hårt silikon. Den har en slät bottenplatta där man kan fästa medföljande sugpropp. Silikonbiten har två “horn”, ett större och ett mindre. Tanken är att man ska använda sugproppen och sätta fast Ono i badkaret eller liknande och sedan sitta eller gnugga sig mot den. Vi hade planer på att testa det i min dusch, men det gick bet då jag har mönstrat ojämnt kakel vilket gör att sugproppen inte håller fast.

Vi testade Ono i första hand som en lös leksak men även att sitta på den i sängen eller soffan. Som komplement till t.ex. oralsex är den trevlig och vi gillade att ha med den i våra lekar. Den är dock ganska stor och otymplig så spontanleken hörde till ovanligheterna. Överhuvudtaget kände vi att Ono gör sig säkert bäst under ett långt, intimt bad – den där sorten när man verkligen vill ha en stund för sig själv i badet med en god bok och kanske några orgasmer.

Kvalitetsmässigt märks det att den här är tillverkad av LELO och säljs under det varumärket, men det är några saker som skiljer den från en typisk LELO-produkt. Det första är priset, den är relativt billig för att vara en såpass högkvalitativ leksak och kostar 599 kronor hos Intimera. Två andra saker som man märker att den är lite annorlunda på är förpackningen som inte riktigt är den vanliga lyxiga LELO-lådan utan är en vanlig pappkartong – om än väldigt smakfullt designad – samt att den här saknar LELOs vanliga uppladdningsbara batteri. Istället kräver den tre stycken AA-batterier. Varför man valt den lösningen istället vet jag inte. I första hand tror jag det är en kostnadsbesparing men kan även vara en designmässig åtgärd för att göra leksaken helt vattentät. Batterierna sätts in genom att man skruvar lös bottenluckan, det känns väldigt rejält och sluter åt bra.

Man kontrollerar den med två knappar märkta Plus och Minus på ena kanten. Den har åtta olika vibrationslägen och det är inte helt enkelt att byta mellan dem. När man trycker på Plus är det samma som start, sedan får man maxa upp vibrationerna. Trycker man sen igen på Plus växlar man mellan vibrationsmönster. Vill man gå tillbaka till starten får man trycka Minus och sen hålla ner minus tills vibrationsstyrkan minskar och den efter en kort stund stänger av sig. Svårare än så är det inte, men samtidigt känns det lite för minimalistiskt. Återigen antar vi att tanken är att man hittar en favorit och sen håller sig till den favoriten medan man njuter.

Vi tyckte väldigt bra om den här. Vibrationerna är sköna och starka, samt att utformningen av själva leksaken och hornen är sköna och mjuka men ändå hårda och fasta när man vill trycka ordentligt. Leksakens motor håller hög kvalitet och är tystlåten, även om den kan brumma rätt rejält på högsta styrkan.

Sammanfattningsvis är det här en leksak som säkerligen trivs bra i badkaret under långa och våta stunder, men som pga sin storlek inte riktigt kommer med i spontanleken utanför badkaret. Sköna vibrationer, bra motor, mycket hög kvalité.

Plus:

+ Vattentät
+ Relativt billig för att vara LELO
+ Sköna vibrationer
+ Bra utformning
+ Lätt att rengöra
+ Skön att använda

Minus:

– Ej inbyggt batteri
– Lite för stor och klumpig för lek utanför badet

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg

Nästa inlägg