LELO Tiani II

av Intimera den 16 september 2013

LELO Tiani II Design Edition Betyg: (10/10)
Skriven av: Klumpesnusk Male
Typ: Parleksak
Produktinformation: LELO Tiani II

Jag och Blanka har provat LELO Tiani II (II som i 2). Vi har tidigare testat LELO Lyla som är liknande, samt även testat den omsusade We-Wibe. Tiani är lite som en kombination av de två.

Som med alla LELOs produkter är den oklanderligt utförd på de flesta sätt och vis. Den levereras i en smakfull förpackning enligt liknande modell vi sett åtskilliga gånger tidigare: En elegant formgiven yttre kartong som täcker en svart, mer robust inre kartong. Inuti den kartongen finns leksaken som består av dels det vibrerande ägget men även den trådlösa fjärrkontrollen. Mycket av det vi skrev om Lyla gäller även Tiani – den trådlösa fjärrkontrollen vibrerar också och kan om man så vill användas som klitorisvibrator. Skillnaden består i att Tiani har en svans medan Lyla är ett ägg. Svansen täcker laddningsporten och måste skruvas lös för att äggdelen ska kunna laddas. Det följer med två olika svansar – en som är platt och bredare samt en annan som är smalare och tjockare.

Precis som med Lyla är tanken att ägget ska vila inuti fittan och i likhet med We-Wibe ska då svansen sticka ut och ligga mot klitoris (eller analen, om man vill – vi testade inte men det verkar inte omöjligt) samt stimulera den. Det finns ingen motor i svansen utan den för bara med sig vibrationerna ut från själva ägget.

Fjärrkontrollen är identisk med Lyla. Den vibrerar identiskt med ägget och det gör att användaren lätt får feedback om hur ägget rör sig utan att behöva gissa. Det är väldigt intuitivt att använda även om ett minus som även uppstod med Lyla är att man blir lite bedövad i fingrarna om man använder den en längre stund. Fjärrkontrollen saknar fortfarande uppladdningsbart batteri utan behöver två stycken av sort AA för att fungera.

Det som vi gillade är hur smärtfritt fjärrkontrollen och ägget fungerar tillsammans. Inga konstiga synkanden, de känner omedelbart av varandra om de är påslagna och inom räckvidd. LELO säger sig ha förbättrat synken mellan enheterna i att båda enheterna, vilket i praktiken ska leda till bättre kontakt och att fjärrkontrollen och ägget båda rör sig exakt likadant för maximal kontroll. Vi har ingen känsla för att detta är annat än sant och kan bara berömma LELOs tekniska kompetens. Enligt LELO har Tiani II en bättre räckvidd och en starkare motor, helt klart positivt och vi kan bara säga att det verkar stämma.

I övrigt är det här precis som alltid med LELO en lyxig och påkostad produkt. Den har LELOs silkeslena silikonyta, såväl ägg som fjärrkontroll är vattentäta för användning i dusch eller bad – eller regnigt väder om man är utomhus. Det finns en generös uppsättning vibrationsmönster och vi tycker fortfarande det är skoj att man inkluderat mönster som styrs t.ex. av att man skakar fjärrkontrollen eller lutar den åt olika håll.

Sammanfattningsvis blir den här recensionen identisk med den för Lyla. Det är en lyxig och påkostad leksak som definitivt kan vara rolig, men som dels är ganska dyr (1099 kronor) samt att den fortfarande känns lite som en prototyp. Återigen undrar vi varför man inte gjorde fjärrkontrollen uppladdningsbar, samt känner att just pga vibrationerna i fjärrkontrollen begränsas leken utomhus eller i befolkad miljö. Svansens effekt är säkerligen högst personlig, en del kanske älskar den, andra rycker på axlarna. Det beror helt på vilken sorts stimulans man gillar. Det är dock positivt att även fjärrkontrollen är vattentät nu, samt att motorn i ägget är (enligt LELO) 3x starkare – men i övrigt är skillnaden mot Lyla inte så stor. Vi gav Lyla tio poäng och även om den här är aningen bättre så blir det samma betyg då likheterna är såpass stora.

Plus:
+ Fjärrkontrollen är även en vibrator
+ Spännande med accelerations- och lutningsstyrd vibration
+ Hög kvalité
+ Bra för både ensam eller partnerlek
+ Intuitiv och lättanvänd
+ Stimulerar fantasin
+ Skön att föra in och använda
+ Uppladdningsbart batteri i ägget
+ Både fjärrkontroll och ägg är numera vattentäta
+ Starkare vibrationsmotor i ägget

Minus:
– Ej inbyggt uppladdningsbart batteri i fjärrkontrollen
– Svansen på ägget är kanske inte till allas förtjusning
– Även denna kan vara svår att använda utanför sovrummet

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg

Nästa inlägg