av Intimera den 02 april 2015

OhMiBod Club Vibe Betyg: (10/10)
Skriven av: Klumpesnusk Male
Typ: Klitorisvibrator
Produktinformation: OhMiBod Club Vibe

Det är alltid roligt när man får recensera en produkt man har lite förhoppningar om, och sedan upptäcker att inte bara uppfyller den förhoppningarna utan den gör det såpass bra att man blir helt nöjd.

Jag och Blanka har testat en Club Vibe från OhMiBod, generöst sponsrade av Intimera. Vi har haft oerhört roligt med den här leksaken och känner oss väldigt nöjda med den. Det finns såklart utrymme för förbättring, men vi känner båda att den når upp till det den lovar – och lite till!

Så vad är det här för något?

Club Vibe är en fjärrstyrd vibrator. Ena halvan är vibratorn som läggs antingen i medföljande trosor eller valfri annan plats. Andra halvan är fjärrkontrollen. Club Vibes partytrick är att fjärrkontrollen har en mikrofon och därmed kan plocka upp ljud från omgivningen, som sedan omvandlas till vibrationer i den andra halvan.

Låter roligt? Ja, och det är det! Det fungerar förbaskat bra dessutom.

Club Vibe levereras i en sansad förpackning. Man får med ett par svarta raffiga trosor i storlek OSFM (One Size Fits Most) vilka passade Blanka godkänt. Vibratorn är uppladdningsbar via en mini-USB och fjärrkontrollen kräver ett batteri. Det medföljer lämplig batteri för fjärrkontrollen och vibratorn tar ungefär två timmar att laddas full från tomt tillstånd.

Ett litet minus visade sig omedelbart. När man lägger ihop fjärrkontrollen och vibratorn blir de ett ägg, men det finns inget sätt att hålla ihop dem utan de glider isär av sig själv. Här är vårt tips till tillverkaren att lägga in en magnet i respektive så att de automagiskt sitter ihop när man inte använder leksaken. En annan lite förvirrande sak som visserligen nämns i manualen, är att vibratorn blinkar när den laddar men av nån anledning inte slutar blinka när den är full-laddad. Det var lite konstigt men det nämns i manualen så tja, vad ska man säga? I övrigt är manualen mer än tillräckligt informativ.

Vibratorn har två lägen som kan styras via fjärrkontrollen. Antingen är den i Club Vibe-läge eller i manuellt läge. Club Vibe betyder att vibrationerna styrs av ljudet som fjärrkontrollen plockar upp. Manuellt betyder att du skiftar mellan några fördefinierade mönster, men att du inte kan styra intensiteten eller på nåt sätt förändra dem.

Club Vibe-läget är skoj! Förutom att fjärrkontrollen ”lyssnar” och omvandlar ljudet kan man även ställa känsligheten med den. Tystare miljö kanske kräver ökad känslighet innan den ”hör” saker. Man får prova sig fram. Fjärrkontrollen är relativt lätt och logisk att använda, knapparna är tydliga att trycka på och fungerar utmärkt att känna sig fram på även i skum belysning.

Förutsatt att fjärrkontrollen har ett färskt batteri och vibratorn är fullt laddad finns det mer än tillräckligt med energi för att hålla igång en hel natt. Någon batteritid nämns inte men vi märkte att fjärrkontrollens batteri tog slut efter ungefär två kvällars intensivt användande. Vibratorn var ungefär lika tålig. Här kan man känna att det är märkligt och synd att inte även fjärrkontrollen har inbyggt laddningsbart batteri trots att vibratorn har det, men kanske kommer det en ny version i framtiden.

Jag och Blanka provade den genom att gå på fest. Under kvällen lät vi fjärrkontrollen lyssna till omgivningen och ofta plockade den upp röster. Blanka fnissade rejält över att en av de närvarande männens röst vibrerade i trosorna på henne. Lokalen där vi var hade inte speciellt hög musik, men om man t.ex. skulle gå på en dansklubb med hög musik skulle den lätt plocka upp musiken och vibrera i takt. Vi provade även att låta vibratorn ”lyssna” på musik genom hörlurar tryckta mot den, något som också fungerade mycket bra. Räckvidden mellan fjärr och vibrator är också med beröm godkänt, i en relativt öppen lokal utan massor med väggar är det åtminstone 10 meters räckvidd, kanske mer. Som alltid beror detta på hur mycket som är i vägen mellan fjärr och vibrator, öppna ytor tillåter ju bättre kommunikation.

Alltså, nu när jag sitter här och försöker skriva märker jag att jag har vissa problem med att på ett någorlunda objektivt sätt förklara hur bra den här leksaken gör det den är tänkt att göra. Den gör det nästan helt prickfritt. Ja, det finns några småsaker med den som skulle kunna förbättras men jämfört med hur BRA den gör sitt huvudnummer är det småsaker.

För visst finns det utrymme för förbättring, men ingen av de sakerna har egentligen med leksakens huvudfunktion att göra. Den är redan så bra som den kan bli tror vi, och den är mer än tillräckligt bra. De sakerna vi vill förbättra är t.ex. som nämnts ovan att en magnet för att hålla ihop sakerna hade varit smart. Eller möjligheten att koppla den med hörlursuttag (eller bluetooth) till mobil eller liknande så att man kan spela musik direkt in i den när man vill använda musik för onani. Eller att knapparna på fjärren är en smula ologiskt placerade, instinktivt vill man använda den översta knappen på fjärren för att justera ljudkänsligheten men den knappen försätter vibratorn i manuellt läge istället. En smula ologiskt.

Men allt det är små förbättringar på en produkt som redan gör det den ska göra väldigt bra. Vi kan bara rekommendera den här. Det är en premiumleksak till ett mycket rimligt pris. Rekommenderas!

Plus:

+ Musik/ljud blir vibrationer på ett BRA sätt!
+ Roligt att använda ex. rösten för att skapa vibrationer
+ Bra räckvidd
+ Godkänd batteritid
+ Snygg och diskret utformning, ingen märker fjärren i en mörk lokal
+ Bra känslighet för ljudupptagningen
+ Kan användas för ensamlek med exempelvis ett par hörlurar
+ Kan användas själv på dansklubb eller ge din partner fjärren
+ Känns som en premiumleksak men kostar hälften
+ Bra konstruktion
+ Lättanvänd, man behöver bara kika snabbt i manualen
+ Sitter bra på plats
+ Medföljande trosor har en liten ficka för vibratorn
+ Kan användas med andra trosor om man vill
+ Förvaringspåse

Minus:

– Inget uppladdningsbart batteri i fjärrkontrollen
– En del småsaker hade kunnat förbättras
– Fjärr/vibrator går ej att fästa ihop
– Medföljande trosor kanske inte är nåt alla gillar
– Ibland kan vibratorns laddlucka skava lite

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg